Kavos pupelės KAVA96°C, Ethiopia, 900 g - Prenumerata IKI -40% PIGIAU
- editPalikti atsiliepimą editPalikti atsiliepimą
Skrudintos arabikos kavos pupelės iš Etiopijos.
Saldaus, vaisiško aromato ir subalansuoto rūgštumo kava. Vertinama dėl įsimenamo, malonaus bei švelnaus skonio. Būtent Etiopijoje laukiniai kavamedžiai padovanojo pasauliui kavą tokia, kokia ją žinome. Vietiniai gyventojai pradėjo ją auginti anksčiau nei kitose „kavos“ šalyse, dar prieš europiečių ekspansiją. Etiopija kavos augintojo pozicijų neužleidžia ir šiandien, išlikdama viena iš pasaulio lyderių elitinių ir vertingiausių arabikos rūšių gamyboje.
900 g
Skrudinimas: 3 iš 5
Intensyvumas: 4 iš 5
Rūgštumas: 4 iš 5
Kartumas: 1 iš 5
Kavos pupelės: 100% Arabika Ethiopia Sidamo
Regionas: Sidamo provincija
Pupelių rūšis: Sidamo Grade 2
Ūkio aukštis: 1550–2200 metrai
Būtent Etiopijoje laukiniai kavamedžiai padovanojo pasauliui kavą tokia, kokia ją žinome. Vietiniai gyventojai pradėjo ją auginti anksčiau nei kitose „kavos“ šalyse, dar prieš europiečių ekspansiją. Etiopija kavos augintojo pozicijų neužleidžia ir šiandien, išlikdama viena iš pasaulio lyderių elitinių ir vertingiausių arabikos rūšių gamyboje. Apie 60% kavamedžių Etiopijoje yra nekontroliuojamo augimo tipo – tai laukiniai augalai, nevienodo aukščio, dažnai liekantis be dėmesio bei duodantis nedidelį derlių. Uogų rinkimas yra technologiškai sudėtingas ir per dieną darbuotojas surenka vos 15 - 20 kilogramų kavos.
Ethiopia Sidamo arabikos rūšis yra auginama pietinėje šalies dalyje. Kava auganti aukštai kalnuose tradiciškai laikoma geriausia. O Etiopija Sidamo – viena iš tokių rūšių. Sidamas yra didelė vietovė derlingose Rifto slėnio aukštumose. 2004 m. Etiopijos vyriausybė užregistravo „Sidamo“ kaip prekės ženklą. Etiopijos kava rūšiuojama į klases (grade), o iš viso išskiriamos 8 klasės. Įvertinimas nustatomas pagal defektų skaičių. Tradiciškai 1 ir 2 klasėms priskiriama plaunama kava (apdorojama drėgnu būdu) ir tokios partijos paprastai yra aukščiausios kokybės ir turi stipriausią skonio potencialą. Ši rūšis paprastai neskrudinama stipriai. Vidutinis skrudinimas laikomas optimaliu ir leidžia paryškinti ir pabrėžti tai, kas yra geriausia.
Kavos pupelių kilmės šalis: Etiopija
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
kitos prekės toje pačioje kategorijoje:
Susiję straipsniai
Kava96 prenumerata ir kodėl ją verta turėti
96 – tai magiškas skaičius, nuo kurio kiekvieną dieną prasideda svaiginantis kavos ritualas. Ne, tai ne kavos pupelių skaičiu...Skaityti daugiau
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą