KAVA96°C – naujos kavos istorijos

  admin  

  KAVA96 BLOGO ĮRAŠAI

KAVA96°C – naujos kavos istorijos

KAVA96°C – naujos kavos istorijos

Po 3 metų bendrų kavos istorijų pajutome, kad atėjo laikas atsinaujinti. Pribrendome naujiems pasakojimams. Senos istorijos glosto širdį, tačiau kiekviena iš jų turi pradžią ir pabaigą. Nauji pasakojimai gali būti atpažįstami, bet net jie turės naujų netikėtų vingių. Mūsų atsinaujinęs požiūris į kavą žada įdomias patirtis tau. Tam, kad būtu lengviau suprasti „Kas pasikeitė“ paruošėme trumpą galimų Klausimų/Atsakymų sąrašą.

1.    Atsinaujinote? Kas pasikeitė?

Požiūris. Prieš 3 metus norėjome sukurti produktą, kuris džiugins ne tik kolegas ofise, bet bus įdomus plačiai auditorijai. Laikui bėgant supratome, kad mūsų, partnerių ir vartotojų požiūris į kavą šiek tiek skiriasi. Supratome, kad turime keistis. Su per šitą laiką įgyta patirtimi, norime pasiūlyti naujus kavos skonius, kurie atspindi mūsų naują požiūrį į kavą.

2.    Jūs vis tiek neskrudinate iš karto po užsakymo?

Labai dažnai internete galime rasti informacijos, kad kavos pupelės yra „ką tik skrudintos“ ir tai pateikiama kaip didelis pranašumas. Ką tik paskrudintos kavos pupelės išskiria nemažai anglies dioksido, kuris išsiskiria iš pupelių per pirmas 2-3 savaites. Todėl visi skrudintojai duoda „pailsėti“ ką tik paskrudintai kavai 2-3 dienas po skrudinimo ir tik po to fasuoja pupeles. Dėl kurį laiką išskiriamų dujų visos kavos pupelių pakuotės turi vožtuvus. Taip, šie vožtuvai nėra skirti tam, kad pirkėjas galėtų išbandyti kavos aromatą. Jie reikalingi tam, kad pakuotė tiesiog nesprogtų nuo perteklinio slėgio, kurį sukelia anglies dioksidas. Mūsų kava papuola į Kava96 internetinės parduotuvės lentynas maždaug po 2 savaičių nuo paskrudinimo.

3.    Tapote brangesni. Kodėl?

Pradėjome patys rinktis žaliavą ir pirkti ją mažais kiekiais, praplėtėm auginimo regionus ir pasirinkome brangesnes bei kokybiškesnes rūšis. Skrudiname pupeles Lietuvoje mažais kiekiais, – nes norime pasiūlyti jums visada šviežiai paskrudintų kavos pupelių. Tai turėjo įtakos savikainai. Tačiau esame tikri, kad siūlome jums geriausia ko esami verti visi mes – tikros kokybiškos kavos gerbėjai. Galiausiai puodelis mūsų kavos pabrango vos 0,05-0,07 Eur.

4.    Kur dingo Brazilia ir Peru 900g?

Vienos iš populiariausių Kava96 kavos pupelių rūšių niekur nedingo. Buvusias pakuotes Kava96 Peru ir Brazilija po 900g užkeitė pakuotės po 1000g - kavos pupelės KAVA96 Nr.7, Peru (HB MCM) ir kavos pupelės KAVA96 Nr.19, Brasil (Yellow Bourbon). Pradėjome naudoti ypatingas kavos pupeles iš Brazilijos  - Yellow Bourbon. Ši rūšis yra rečiausia kavos rūšis pasaulyje. Skirtingai nuo įprastų raudonų klasikinės Arabikos uogų, jos uogos yra ryškiai geltonos. Dėl ypač plonos žievelės, veikiant saulės spinduliams, ši rūšis džiovinama tiesiai ant šakų. Šis metodas padeda išsaugoti visas naudingas savybes ir padaryti skonį ryškesnį. Iš šios rūšies kavos pupelių gaminamas gėrimas išsiskiria tokiomis skonio ir aromato savybėmis, kad ekspertai vieningai pripažįsta šią rūšį viena geriausių. Ji kupina prieskonių ir riešutų aromatų, subalansuotame skonyje jaučiamos medaus natos, o kavai šiek tiek atvėsus atsiranda subtili citrusinė rūgštelė.

5.    Kur dingo 500g pakuotė?

500 g. pakuotė buvo sukurta, kad galėtumėte lengviau pasirinkti naujas pupeles ragavimui. Vėliau supratome, kad mažesnę 250g. pakuotė suteiks daugiau galimybių lengviau atrasti naujus skonius. Kviečiame ragauti naujas rūšis ir mišinius!

6.    Kodėl turėčiau rinktis naują Kava96?

Mes mylime kavą ir atrenkame tas pupeles, kurios mums patiems labiausiai patiko. Kavos pasaulis tai ne tik Arabika ir Robusta, tai ne tik šių rūšių mišiniai su gražių pavadinimu „Espresso Gold“, „Grand Espresso“ ar „Crema Aroma“. Kavos pasaulis – tai kavos pupelės iš Centrinės Amerikos, Pietų Amerikos, Afrikos, Azijos. Tai kavos pupelės su išskirtiniu aromatu, rūgštingumu, skoniu, poskoniu, intensyvumu, kartumu. Kavos pupelės iš Peru neturi beveik jokio kartumo. Espresso yra tirštas, jaučiasi pikantiškas egzotinių prieskonių ir karamelės skoniai. Salvadoro kava idealiai tinka pusryčiams – ji yra gaivinančio, bet kartu ir lengvo, malonaus skonio. Mūsų mišiniuose viena kavos pupelė papildo pupelę iš kitos šalies. Pvz., kavos pupelių mišinys Guatemala ir Ethiopia Yirgacheffe - Gvatemalos kava subalansuoja Etiopijos kavos didelį rūgštumą. Šokolado natos iš Gvatemalos ir ryškūs gėlių, atogrąžų skoniai iš Etiopijos puikiai papildo vienas kitą, todėl šis mišinys yra vienas populiariausių visame kavos pasaulyje.

7.    Na gerai. Ir kokie jūsų ateities planai?

Siūlome pažinti šį nuostabų kavos pasaulį ir atrasti naujus kavos skonius kartu su mumis. O mes pasirūpinsime, kad šį kelionė būtų įdomi ir nuolat pasipildytu naujomis kavos istorijomis: naujos šalys, nauji regionai, nauji įtraukiantys straipsniai apie šį nuostabų gėrimą.

Susiję įrašai

Vieni populiariausių kavos priedų - sirupai

Vieni populiariausių kavos priedų - sirupai

    Kava, ko gero, yra populiariausias gėrimas pasaulyje. Ją galima gerti su pienu, ar pasiskaninant šokoladu, citrina. Tačiau vieni popul...
Skaityti daugiau
Kavos malimo rupumas. Ar tai svarbu?

Kavos malimo rupumas. Ar tai svarbu?

Kavos malimo rupumas. Ar tai svarbu? Tarkime, turime kokybiškas kavos pupeles ir norime paruošti skanią kavą. Koks vienas LABAI svarbus v...
Skaityti daugiau
Gal kavos puodeliui į Lotynų Ameriką?

Gal kavos puodeliui į Lotynų Ameriką?

Kava pradėjo Lotynų Amerikos šalių užkariavimą XVIII a. pradžioje.  Istorija byloja, kad 1723 metais Prancūzijos laivyno karininkas, per i...
Skaityti daugiau
5 populiariausi kavos gėrimai

5 populiariausi kavos gėrimai

Kava – vienas iš populiariausių gėrimų pasaulyje. Su kava pradedamas rytas ir baigiasi pietus, kartais jinai būna vakaro dalimi. Mes išrin...
Skaityti daugiau