Skrudintos kavos pupelės KAVA96 Nr.25, Nicaragua (SHG)
Kavos pupelės Nicaragua - aukščiausios kokybės pupelės su ryškiu fermentuotų uogų skoniu. Kava auginama kalnų plantacijose (1100 metrų virš jūros lygio).
Santrumpa SHG (Strictly High Grown) reiškia, kad šios rūšies kava užauginta labai aukštai. Kava mažiau karti ir sodresnio skonio negu kitos Nikaragvos kavos pupelių rūšys.
Skrudinta Lietuvoje.
Skonis: fermentuotos uogos, karamelė, juodasis šokoladas.
Rūgštumas: švelnus, mažiau vidutinio.
Kartumas: lengvas.
Skrudinimas: vidutinis.
Sudedamosios dalys: skrudintos Nicaragua SHG 100% arabikos kavos pupelės iš Nikaragvos.
Nikaragva daugelį metų išlaiko garbingą poziciją Lotynų Amerikos TOP10 kavos pupelių augintojų sąrašė. Kava atsirado Nikaragvoje XIX amžiuje kaip dekoratyvinis augalas. Iki 1824 m. ji buvo auginama kaip žemės ūkio kultūra, o 1841 m. kavos pupelės pirmą kartą buvo eksportuotos į Europą kartu su kitais produktais. Labai greitai ji tapo pagrindine eksporto preke. Šiuolaikiniai Nikaragvos regionai, kuriuose auginamos geriausios aukštos kokybės kavos rūšys, yra ne mažiau kaip 500 m virš jūros lygio.
Paprastai Nikaragvos kava pasižymi ryškia citrusine rūgštele ir vaisių bei šokolado natomis. Tačiau skonio savybės skiriasi priklausomai nuo augimo regiono. Nikaragvos kava yra vidutiniškai minkšta, vidutiniškai sodri ir tuo pačiu neįtikėtinai aromatinga.
Nikaragvos kava skirstoma į SHG (Strictly High Grown), kuri renkama dideliame aukštyje, ir HG (High Grown), renkama žemesniame aukštyje. SHG nuo HG skiriasi tuo, kad turi mažiau brokuotų pupelių ir aukštesnę kokybę.
Nikaragvos (SHG) arabika yra elitinė Nikaragvos arabikos rūšis, apdorota šlapiu (drėgnu) būdu. Didelės pupelės. Puikus aromatas su gėlių užuominomis. Gėrimas turi ryškų karamelės skonį sumaišytą su prieskoniais. Auginama kalnų plantacijose (1100 metrų virš jūros lygio). Nikaragua (SHG) kava yra mažiau karti ir labiau sodresnė nei kitos arabikos kavos. Tai būdinga tik kalnų rūšims, nes aukštyje vaisiai sunoksta lėčiau ir taip įgauna natūralų saldumą. Vos vienas puodelis šios kavos gali pažadinti bet ką.
Idealiai tinka ruošti Espresso aparate, pasigaminti namuose geizeriniame kavos aparate arba turkiškame ibrike (džezvoje). Puikus gėrimas tiek Espresso, tiek kaip kavos su pienu pagrindas.
Pupelių malimo rekomendacijos:
1. Labai smulkiai maltos pupelės: kavos gaminimui turkiškame ibrike.
2. Smulkiai maltos pupelės: espresso kavos gaminimui.
3. Vidutiniškai maltos pupelės: kavos gaminimui su AeroPress, filtriniam užpylimui.
4. Stambiai maltos pupelės: kavos gaminimui su French Press.
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
kitos prekės toje pačioje kategorijoje:
Susiję straipsniai
KAVA96°C – naujos kavos istorijos
KAVA96°C – naujos kavos istorijos Po 3 metų bendrų kavos istorijų pajutome, kad atėjo laikas atsinaujinti. Pribrendome naujiems pas...Skaityti daugiau
Gal kavos puodeliui į Lotynų Ameriką?
Kava pradėjo Lotynų Amerikos šalių užkariavimą XVIII a. pradžioje. Istorija byloja, kad 1723 metais Prancūzijos laivyno karininkas, p...Skaityti daugiau
Intriguojanti kavos plitimo istorija Europoje ir sąsajos su „velniu“
Neseniai spėjome prisiliesti prie kavos atsiradimo istorijos tolimojoje Etiopioje ir susipažinti iš ten kilusia legenda. Šį ka...Skaityti daugiau
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą
Kol kas atsiliepimų nėra