Skrudintos kavos pupelės KAVA96 Nr.56, MIX Brasil (NY2 Moggiana), Ethiopie (Yirgacheffe), Colombia (Supremo)
Kavos pupelių mišinys Brazil Moggiana, Ethiopie Yirgacheffe ir Colombia Supremo - Braziliška kava, žinoma dėl mažo rūgštingumo ir šokoladinių natų, puikiai subalansuoja Etiopijos kavos didesnį rūgštingumą ir vaisinius akcentus. Kolumbijos kavos pupelės atneša į gėrimą ryškius kakavos užuominas, tirštą kūną, saldumą ir neutralų poskonį. Tai mažo kartumo, vidutinio rūgštumo ir intensyvumo kava.
Skrudinta Lietuvoje.
Skonis: šokolado, raudonojo vyno, karamelės, vaisių.
Rūgštumas: vidutinis.
Kartumas: labai mažas.
Skrudinimas: vidutinis.
Sudedamosios dalys: skrudintų Brazil Moggiana 50%, Ethiopie Yirgacheffe 25%, Colombia Supremo 25% arabikos kavos pupelių mišinys iš Brazilijos, Etiopijos ir Kolumbijos.
Kavos pupelių kilmės šalys: Brazilija, Etiopija, Kolumbija.
Brazil Mogiana NY2 - Mogiana yra vienas iš trijų pagrindinių Brazilijos kavos auginimo regionų kartu su Sul di Minas ir Cerrado. Saldi kava yra švelnaus, subalansuoto skonio be rūgštumo su riešutų ir karamelės užuominomis. Puikus pasirinkimas espreso kavos aparatui.
Colombia Supremo – viena garsiausių Kolumbijos kavos rūšių, auginama 1200–2000 metrų aukštyje virš jūros lygio Andų šlaituose. Ji pripažinta geriausia. Kolumbietiška arabika yra skani, turi mažai kofeino ir labai aromatinga. Skonį galima apibūdinti taip: sodrus, rūgštingumas aukščiau vidutinio, juntamas saldumas, nedidelis kartumas.
Vidutinis skrudinimas sumažina rūgštingumą, suteikia karamelės natų ir padidina gėrimo saldumą. Dėl savo universalaus skonio profilio Colombia Supremo tinka daugeliui kavos ruošimo būdų.
Yirgacheffe yra aukščiausiai auganti kavos rūšis Etiopijoje. Ūkiai išsidėstę kalnuose 1800–2150 m aukštyje, kur gausu atogrąžų miškų. Didelis aukštis garantuoja beveik visišką kartumo nebuvimą. Saldi kava su gėlių, uogų, pieniško šokolado ir greipfrutų natomis. Skonyje jaučiamos bergamotės, jazminų ir citrinų natos. Ši rūšis beveik idealiai tinka espreso kavai. Jai būdingi saldumas ir subalansuotas rūgštingumas, kuris nėra per didelis. Ši kava puikiai dera su pienu, suteikdama uogų jogurto skonį su šokoladinėmis natomis.
Pupelių malimo rekomendacijos:
1. Labai smulkiai maltos pupelės: kavos gaminimui turkiškame ibrike.
2. Smulkiai maltos pupelės: espresso kavos gaminimui.
3. Vidutiniškai maltos pupelės: kavos gaminimui su AeroPress, filtriniam užpylimui.
4. Stambiai maltos pupelės: kavos gaminimui su French Press.
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
kitos prekės toje pačioje kategorijoje:
Susiję straipsniai
Kavos įdomūs faktai, apie kuriuos tikriausiai net nežinojote
Vieni negali pradėti ryto be puodelio “tiesiog” juodos kavos, kažkas po pietų mėgsta išgerti Espreso, kiti pertraukos metu renkasi Cap...Skaityti daugiau
Gal kavos puodeliui į Afriką?
Kavos gurmanai pametę galvas keliauja į Afriką ieškodami naujų ir dar neišragautų kavos pupelių derinių. Tai nestebina, nes Afrika – n...Skaityti daugiau
Intriguojanti kavos plitimo istorija Europoje ir sąsajos su „velniu“
Neseniai spėjome prisiliesti prie kavos atsiradimo istorijos tolimojoje Etiopioje ir susipažinti iš ten kilusia legenda. Šį ka...Skaityti daugiau
Kava – dar vienas pasaulio stebuklas arba kaip atsirado kava
Kava. Du skiemenys ir keturios raidės. Žodis, kuris mums reiškia daug daugiau nei karštą gėrimą. Sakytume, kad tai dar viena...Skaityti daugiau
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą
Kol kas atsiliepimų nėra