Skrudintos kavos pupelės KAVA96 Nr.76, MIX Brasil (Mogiana NY2), Colombia (Supremo)
Kavos pupelių mišinys Brazil Moggiana ir Colombia Supremo - tai kavos mišinys mėgstantiems sodrų rytinį espresso su gaivesne rūgštele. Šio mišinio pupelės auginamos gana aukštai virš jūros lygio, tad kavos puodelis pasižymės vaisišku skoniu ir sodriu aromatu.
Skrudinta Lietuvoje.
Skonis: citrusinių vaisių, šokolado
Rūgštumas: lengvas, vidutinis.
Kartumas: vidutinis.
Skrudinimas: vidutinis.
Sudedamosios dalys: skrudintų Brazil Moggiana 60% ir Colombia Supremo 40% arabikos kavos pupelių mišinys iš Brazilijos ir Kolumbijos.
Kavos pupelių kilmės šalys: Brazilija, Kolumbija.
Brazil Mogiana NY2 - Mogiana yra vienas iš trijų pagrindinių Brazilijos kavos auginimo regionų kartu su Sul di Minas ir Cerrado. Saldi kava yra švelnaus, subalansuoto skonio be rūgštumo su riešutų ir karamelės užuominomis. Puikus pasirinkimas Espresso kavos aparatui.
Colombia Supremo – viena garsiausių Kolumbijos kavos rūšių, auginama 1200–2000 metrų aukštyje virš jūros lygio Andų šlaituose. Ji pripažinta geriausia. Kolumbietiška arabika yra skani, turi mažai kofeino ir labai aromatinga. Skonį galima apibūdinti taip: sodrus, rūgštingumas aukščiau vidutinio, juntamas saldumas, nedidelis kartumas.
Vidutinis skrudinimas sumažina rūgštingumą, suteikia karamelės natų ir padidina gėrimo saldumą. Dėl savo universalaus skonio profilio Colombia Supremo tinka daugeliui kavos ruošimo būdų.
Pupelių malimo rekomendacijos:
1. Labai smulkiai maltos pupelės: kavos gaminimui turkiškame ibrike.
2. Smulkiai maltos pupelės: espresso kavos gaminimui.
3. Vidutiniškai maltos pupelės: kavos gaminimui su AeroPress, filtriniam užpylimui.
4. Stambiai maltos pupelės: kavos gaminimui su French Press.
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Charakteristikos
- Kavos regionas
- Brazilija
Kolumbija - Kavos ypatybė
- Su kofeinu
- Kavos rūšys
- Arabika
- Kartumas
- Vidutinis
- Rūgštumas
- Lengvas, vidutinis
- Skonis
- Citrusinių vaisių, šokolado
kitos prekės toje pačioje kategorijoje:
Susiję straipsniai
Moka yra vienas garsiausių kavos virimo aparatų. Kaip pasigaminti kavą Moka kavinuke
Istorija Moka turi ilgą istoriją. Kavos gaminimą Moka arba geizeriniame kavinuke principą 1833 metais užpatentavo britas Samuelis...Skaityti daugiau
Gal kavos puodeliui į Lotynų Ameriką?
Kava pradėjo Lotynų Amerikos šalių užkariavimą XVIII a. pradžioje. Istorija byloja, kad 1723 metais Prancūzijos laivyno karininkas, p...Skaityti daugiau
Kavos pupelių apdorojimo būdai
Kavos apdorojimo būdai Kavos apdorojimas yra dar vienas svarbus kavos pupelių kelio iki mūsų puodelio etapas. Įvairūs apdor...Skaityti daugiau
Intriguojanti kavos plitimo istorija Europoje ir sąsajos su „velniu“
Neseniai spėjome prisiliesti prie kavos atsiradimo istorijos tolimojoje Etiopioje ir susipažinti iš ten kilusia legenda. Šį ka...Skaityti daugiau
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą
Kol kas atsiliepimų nėra