Skrudintos kavos pupelės KAVA96 Nr.22, Kenya (AA)
Kavos pupelės Kenya - puikiai subalansuota plauta Arabika, be stipraus kartumo.
Skonis turi klasikinių Kenijos Arabikos atspalvių: baltojo vyno, migdolų, aviečių. Turi malonią sodrią saldžiarūgštę.
Ši veislė auga Kenijos aukštumose, 1250-2150 metrų aukštyje virš jūros lygio, visame kalnuotame šalies regione.
Skrudinta Lietuvoje.
Skonis: citrusinis, vyno, gėlių, vyšnios rūgštelė.
Rūgštumas: ryškus, šiek tiek aukščiau vidutinio.
Kartumas: labai mažas.
Skrudinimas: vidutinis tamsus.
Sudedamosios dalys: Skrudintos Kenya AA 100% arabikos kavos pupelės iš Kenijos.
Kavos pupelių kilmės šalis: Kenija.
Kenija ribojasi su kavos gimtine Etiopija, o kai kuriuose regionuose yra panašių gamtinių sąlygų. Nors kava Kenijoje pradėta auginti ne daugiau nei prieš 100 metų, tačiau dabar čia auginama afrikietiška kava, kuri garsėja puikia kokybe. Skirtingai nuo Etiopijos, Kenijoje nėra laukinių kavos plantacijų. Dauguma medžių auga aukštumose, 1500–2000 m aukštyje virš jūros lygio. Vulkaninis dirvožemis suteikia kavos pupelėms rūgštingumo, būdingo aukštos kokybės arabikos pupelėms, kuris yra tikrai pastebimas, bet neerzina. Kava iš Kenijos visada pasižymi stipriu aromatu, ryškiomis vaisių, uogų natomis ir vyno poskoniu.
Visa eksportuojama kava klasifikuojama pagal dydį (grade). Žymė nurodo pupelių dydį: didelė AA, tuomet A, AB, B ir t.t. Pagrindinė eksportuojama Kenijos kava pažymėta:
AA - pailgos formos didelės pupelės, kurios garantuoja aromatingą ir labai stiprų gėrimą, tačiau turi aštrų rūgštingumą, vaisių ir uogų natas bei saldų skonį;
AB – žirnio formos pupelės. Šios smulkios, apvalios pupelės turi nuostabų, tankų, stiprų skonį, aromatą, gana aukštą rūgštingumą su vaisių ir citrusinių vaisių užuominomis.
Kenya AA arabika – viena vertingiausių ir labiausiai pasaulyje mylimų Afrikos kavos rūšių, išsiskirianti unikaliu skoniu. Puikiai tinka aktyvios dienos pradžiai. Jei ieškote aukštos kokybės kavos su įdomaus skonio profiliu, intensyvia prinokusių uogų, citrusinių vaisių rūgštele ir ilgu, maloniu poskoniu - kava iš Kenijos yra tai, ko jums reikia!
Norint visapusiškai pajusti Kenijos kavos rūšių aromatą ir skonį, rekomenduojame naudoti Aeropress, Pour Over lašelinį kavos aparatą arba Chemex.
Pupelių malimo rekomendacijos:
1. Labai smulkiai maltos pupelės: kavos gaminimui turkiškame ibrike.
2. Smulkiai maltos pupelės: espresso kavos gaminimui.
3. Vidutiniškai maltos pupelės: kavos gaminimui su AeroPress, filtriniam užpylimui.
4. Stambiai maltos pupelės: kavos gaminimui su French Press.
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Charakteristikos
- Kavos regionas
- Kenija
- Kavos ypatybė
- Su kofeinu
- Kavos rūšys
- Arabika
- Kartumas
- Labai mažas
- Rūgštumas
- Ryškus, šiek tiek aukščiau vidutinio
- Skonis
- Citrusinis, vyno, gėlių, vyšnios rūgštelė
kitos prekės toje pačioje kategorijoje:
Susiję straipsniai
KAVA96°C – naujos kavos istorijos
KAVA96°C – naujos kavos istorijos Po 3 metų bendrų kavos istorijų pajutome, kad atėjo laikas atsinaujinti. Pribrendome naujiems pas...Skaityti daugiau
Gal kavos puodeliui į Afriką?
Kavos gurmanai pametę galvas keliauja į Afriką ieškodami naujų ir dar neišragautų kavos pupelių derinių. Tai nestebina, nes Afrika – n...Skaityti daugiau
Kavos pupelių rūšys: Arabika ir Robusta
Kavai galėtume parašyti meilės laišką, kur skirtume atskirą dėmesį jos skoniui ir joje atsiskleidžiančioms skonių natoms. Pasa...Skaityti daugiau
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą
Kol kas atsiliepimų nėra