Skrudintos kavos pupelės KAVA96 Nr.43, Ethiopia (Yirgacheffe grade 2)
- Skaityti atsiliepimus
Kavos pupelės Ethiopia Yirgacheffe - legendinė kavos rūšis, ne kartą pelniusi aukščiausius apdovanojimus tarptautinėse parodose.
Skonis yra labiau subtilus ir rafinuotas nei Ethiopia Sidamo. Skonyje aiškiai jaučiamos vyno, bergamotės ir saldžios gėlių natos. Maloni citrusinė rūgštelė. Kartumo praktiškai nėra.
Skrudinta Lietuvoje.
Skonis: gėlės, vynas, uogos, citrusinė rūgštelė.
Rūgštumas: ryškus.
Kartumas: labai mažas.
Skrudinimas: vidutinis.
Sudedamosios dalys: Skrudintos Ethiopia Yirgacheffe 100% arabikos kavos pupelės iš Etiopijos.
Kavos pupelių kilmės šalis: Etiopija.
Etiopija yra arabikos gimtinė. Iš čia kava paplito po visą pasaulį. Tai penkta šalis pasaulyje pagal arabikos gamybą ir pirmoji šalis Afrikoje. Beveik 20% gyventojų šioje šalyje užsiima kavos auginimu, perdirbimu ir prekyba. Etiopijoje yra keletas kavos auginimo vietovių, iš kurių pagrindinės yra Yirgacheffe, Sidamo, Harrar, Lekempti, Limu ir Jimma. Visoms Etiopijos kavos rūšims būdingas sudėtingas ir turtingas skonis. Žymiausia ir labiausiai pripažinta kavos auginimo vietovė Etiopijoje yra Yirgacheffe - šalies pasididžiavimas.
Yirgacheffe yra aukščiausiai auganti kavos rūšis Etiopijoje. Ūkiai išsidėstę kalnuose 1800–2150 m aukštyje, kur gausu atogrąžų miškų. Didelis aukštis garantuoja beveik visišką kartumo nebuvimą. Saldi kava su gėlių, uogų, pieniško šokolado ir greipfrutų natomis. Skonyje jaučiamos bergamotės, jazminų ir citrinų natos. Ši rūšis beveik idealiai tinka espreso kavai. Jai būdingi saldumas ir subalansuotas rūgštingumas, kuris nėra per didelis. Ši kava puikiai dera su pienu, suteikdama uogų jogurto skonį su šokoladinėmis natomis.
Kava Ethiopia Yirgacheffe yra tikras Etiopijos pasididžiavimas. Ši legendinė veislė pelnė aukštus apdovanojimus tarptautinėse parodose.
Pupelių malimo rekomendacijos:
1. Labai smulkiai maltos pupelės: kavos gaminimui turkiškame ibrike.
2. Smulkiai maltos pupelės: espresso kavos gaminimui.
3. Vidutiniškai maltos pupelės: kavos gaminimui su AeroPress, filtriniam užpylimui.
4. Stambiai maltos pupelės: kavos gaminimui su French Press.
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
kitos prekės toje pačioje kategorijoje:
Susiję straipsniai
KAVA96°C – naujos kavos istorijos
KAVA96°C – naujos kavos istorijos Po 3 metų bendrų kavos istorijų pajutome, kad atėjo laikas atsinaujinti. Pribrendome naujiems pas...Skaityti daugiau
Kavos įdomūs faktai, apie kuriuos tikriausiai net nežinojote
Vieni negali pradėti ryto be puodelio “tiesiog” juodos kavos, kažkas po pietų mėgsta išgerti Espreso, kiti pertraukos metu renkasi Cap...Skaityti daugiau
Moka yra vienas garsiausių kavos virimo aparatų. Kaip pasigaminti kavą Moka kavinuke
Istorija Moka turi ilgą istoriją. Kavos gaminimą Moka arba geizeriniame kavinuke principą 1833 metais užpatentavo britas Samuelis...Skaityti daugiau
Gal kavos puodeliui į Afriką?
Kavos gurmanai pametę galvas keliauja į Afriką ieškodami naujų ir dar neišragautų kavos pupelių derinių. Tai nestebina, nes Afrika – n...Skaityti daugiau
Atsiliepimai
Apibendrinimas
5
(1 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą
Toookio fantastiško skonio kava...tiesiog tobula!!!