Skrudintos kavos pupelės KAVA96 Nr.11, Salvador (El Salvador SHG)
Kavos pupelės Salvador - tai aukštos kokybės kavos pupelės, Strictly High-Grown žymi aukštumose užaugintas pupeles (ne žemiau kaip 1200 metrų virš jūros lygio).
Rūgštumas švelnus, kartumas lengvas, vidutinis. Salvadoro SHG kava idealiai tinka pusryčiams – ji yra gaivinančio, bet kartu ir lengvo, malonaus skonio.
Skrudinta Lietuvoje.
Skonis: švelnus, šokolado, migdolų ir vaisių natomis.
Rūgštumas: švelnus, vidutinis.
Kartumas: lengvas, vidutinis.
Skrudinimas: vidutinis
Sudedamosios dalys: skrudintos El Salvador SHG 100% arabikos kavos pupelės iš Salvadoro.
Kavos pupelių kilmės šalis: Salvadoras
Į Salvadorą kavą atvežė ispanai. XVI amžiuje jie pasodino pirmuosius kavamedžius. Tačiau kava tuo metu nebuvo plačiai auginama. Tik XIX amžiaus antroje pusėje, Salvadorui tapus nepriklausoma respublika, kavos pramonė pradėjo sparčiai vystytis. Per pastaruosius 50 metų Salvadoro kava sulaukė didelio populiarumo tarptautinėje rinkoje. Salvadoras dabar užtikrintai užima ketvirtą vietą tarp Lotynų Amerikos kavą tiekiančių šalių. Aukščiausios kokybės laikoma kava užauginta 1500-2000 m aukštyje. Kavos iš Salvadoro stipraus aromato ir švelnaus rūgštumo, jos skonis yra subalansuotas - už ką ją vertina kavos gurmanai ir kavos mėgėjai.
Arabika Salvador SHG rūšies pavadinimas aiškinamas kaip Strictly High Grown - labai aukštos kokybės pupelės, užaugintos virš 1500 m aukštyje.
Ši rūšis populiari dėl poskonių įvairovės, o kavos gėrimui puodelyje vėstant jaučiamas malonus migdolų skonis. Ši kava puikiai tinka pradėti rytą ir pirmoje dienos pusėje. Salvador SHG tai rinktinė kava, jungianti keletą arabikos rūšių.
Šios rūšies kavos pupelės yra gana didelės, sodraus skonio, mažo rūgštingumo. Skonio atspalviai – karamelės, migdolų, salyklo, šokolado – ypač ryškiai gali atsiskleisti į paruoštą gėrimą įpylus pieno. Kava iš Salvadoro harmoningai dera prie skirtingų receptų. Idealiai tinka Espresso ir Latte. Iš jo galite ruošti karštus ir šaltus kokteilius. Dėl švelnaus rūgštingumo, skonio ir medaus saldumo balanso Salvadoro kava dažnai naudojama kavos mišiniuose.
Pupelių malimo rekomendacijos:
1. Labai smulkiai maltos pupelės: kavos gaminimui turkiškame ibrike.
2. Smulkiai maltos pupelės: espresso kavos gaminimui.
3. Vidutiniškai maltos pupelės: kavos gaminimui su AeroPress, filtriniam užpylimui.
4. Stambiai maltos pupelės: kavos gaminimui su French Press.
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
kitos prekės toje pačioje kategorijoje:
Susiję straipsniai
Gal kavos puodeliui į Lotynų Ameriką?
Kava pradėjo Lotynų Amerikos šalių užkariavimą XVIII a. pradžioje. Istorija byloja, kad 1723 metais Prancūzijos laivyno karininkas, p...Skaityti daugiau
Kavos pupelių apdorojimo būdai
Kavos apdorojimo būdai Kavos apdorojimas yra dar vienas svarbus kavos pupelių kelio iki mūsų puodelio etapas. Įvairūs apdor...Skaityti daugiau
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą
Kol kas atsiliepimų nėra