Skrudintos kavos pupelės KAVA96 Nr.9, Costa Rica (SHB)
Kavos pupelės Сosta Riсa – kava auginama 1200-1800 metrų aukštyje.
Sodri šios kavos pupelės puokštė, kurios skonyje jaučiamas saldumas ir malonūs gėlių tonai bei citrusinis rūgštumas, nepaliks abejingo nei vieno kavos gurmano.
Skrudinta Lietuvoje.
Skonis: kakavos, greipfruto.
Rūgštumas: lengvas, vidutinis.
Kartumas: žemiau vidutinio.
Skrudinimas: vidutinis.
Sudedamosios dalys: skrudintos Costa Rica SHB 100% arabikos kavos pupelės iš Kosta Rikos.
Kosta Rika buvo pirmoji šalis Centrinėje Amerikoje, kurioje pradėjo auginti kavą. Tai atsitiko europiečių dėka, kurie 1779 metais į šalį atvežė Arabiką. 1843 m. Kosta Rika pradėjo eksportuoti kavą tiesiai į Europą, o vėliau į JAV. Pirmieji kavamedžiai Kosta Rikoje buvo pasodinti netoli šalies sostinės San Chosė. Kaip ir kituose šalies regionuose, kuriuose auginama kava, čia vulkaninis dirvožemis, daug saulės ir lietaus. Kosta Rikoje auginama tik Arabika, kurioje yra daugiau kofeino negu įprasta. Tradiciškai Kosta Rikos kava yra stipriausia, vietinė Arabika pelnytai laikoma geriausia pasaulyje, atitinkanti kavos gurmanų skonį.
Anksčiau Kosta Rikoje buvo naudojamas drėgnas kavos apdorojimo metodas. Dėl šios priežasties dirvožemis užsiteršė rūgštiniu vandeniu, kuris po fermentacijos buvo tiesiog išpilamas. Tuomet ūkininkai šį apdorojimo būdą pakeitė į pusiau drėgną, kuriuo metu minkštimas šalinamas mechaniškai ant specialios įrangos.
Kosta Rikos kava klasifikuojama pagal auginimo aukštį. Aukštis turi įtakos skonio kokybei bei grūdo tankumui – kuo tankesnis grūdas, tuo geriau . Taigi Kosta Rikoje kava priskiriama vienai iš keturių klasifikacijų: SHB (Strictly Hard Beans) – aukščiausia kategorija, virš 1400 metrų užauginta kava; SHG (Strictly Hard Grown) – virš 1200 metrų užauginta kava; GHB (Good Hard Beans) – kava užauginta nuo 1000 iki 1800 metrų; MHB (Medium Hard Beans) – kava, užauginta nuo 500 iki 900 metrų. Kosta Rikos klimatas ir dirvožemis idealiai tinka auginti tikrai geros kokybės kavą. Ne veltui šioje šalyje auginama daug Specialty kavos.
Сosta Riсa SHB – kava auginama 1200-1800 metrų aukštyje. Sodri šios kavos pupelės puokštė, kurios skonyje jaučiamas saldumas ir malonūs gėlių tonai bei citrusinis rūgštumas, nepaliks abejingo nei vieno kavos gurmano. Šios kavos aromate yra ir šokoladinių natų. Kavos pupelėse vyrauja vaisių aromatas su citrusinių vaisių užuominomis. Skonyje jaučiamas vyno rūgštumas su apelsinų, mandarinų, greipfrutų užuominomis. Poskonyje pajusite karamelės atspalvius ir subtilų juodojo šokolado kartumą.
Kavos pupelių kilmės šalis: Kosta Rika
Pupelių malimo rekomendacijos:
1. Labai smulkiai maltos pupelės: kavos gaminimui turkiškame ibrike.
2. Smulkiai maltos pupelės: espresso kavos gaminimui.
3. Vidutiniškai maltos pupelės: kavos gaminimui su AeroPress, filtriniam užpylimui.
4. Stambiai maltos pupelės: kavos gaminimui su French Press.
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
kitos prekės toje pačioje kategorijoje:
Susiję straipsniai
Kavos įdomūs faktai, apie kuriuos tikriausiai net nežinojote
Vieni negali pradėti ryto be puodelio “tiesiog” juodos kavos, kažkas po pietų mėgsta išgerti Espreso, kiti pertraukos metu renkasi Cap...Skaityti daugiau
Kavos malimo rupumas. Ar tai svarbu?
Kavos malimo rupumas. Ar tai svarbu? Tarkime, turime kokybiškas kavos pupeles ir norime paruošti skanią kavą. Koks vienas LABAI ...Skaityti daugiau
Gal kavos puodeliui į Lotynų Ameriką?
Kava pradėjo Lotynų Amerikos šalių užkariavimą XVIII a. pradžioje. Istorija byloja, kad 1723 metais Prancūzijos laivyno karininkas, p...Skaityti daugiau
Kavos pupelių apdorojimo būdai
Kavos apdorojimo būdai Kavos apdorojimas yra dar vienas svarbus kavos pupelių kelio iki mūsų puodelio etapas. Įvairūs apdor...Skaityti daugiau
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą
Kol kas atsiliepimų nėra