Skrudintos kavos pupelės KAVA96 Nr.14, Colombia (Supremo 17/18)
Kavos pupelės Colombia Supremo - kavos augimo aukštis 1100-1900 metrų virš jūros lygio, Kordiljerų kalnų šlaituose.
Ryškios kakavos užuominos, tankus kūnas su lengvu rūgštumu, didelis saldumas ir neutralus poskonis.
Tai mažo kartumo, vidutinio rūgštumo ir intensyvumo kava.
Skrudinta Lietuvoje.
Skonis: juodojo šokolado, karamelės.
Rūgštumas: švelnus, mažiau vidutinio.
Kartumas: labai mažas.
Skrudinimas: vidutinis.
Sudedamosios dalys: skrudintos Colombia Supremo 100% arabikos kavos pupelės iš Kolumbijos.
Kavos pupelių kilmės šalis: Kolumbija.
Kolumbija užima pirmą vietą pasaulyje arabikos pupelių gamyboje naudojant šlapią (arba drėgną) apdorojimą ir antrąją vietą po Brazilijos pagal arabikos pupelių auginimą apskritai. Siekdama išskirti savo kavą iš kitų gaminančių šalių, Kolumbija valstybiniu lygiu reklamuoja Kolumbijos kavos prekės ženklą. Kiekvienas iš šalies eksportuojamas pupelių maišas yra pažymėtas Cafe de Colombia logotipu ir užrašu. Kava čia auga stačiuose šlaituose, todėl ji renkama tik rankomis, skirtingai nei kaimyninėje Brazilijoje, kur kava dažnai renkama mechaniškai. Šalies klimatas drėgnas, o temperatūra dideliame aukštyje žema. Dėl šios priežasties kavos pupelės dažniausiai apdorojamos šlapiu būdu.
Ūkiai yra 1200–2200 m aukštyje virš jūros lygio. Čia yra didelis skirtumas tarp dienos ir nakties temperatūrų. Šaltomis naktimis uogose susikaupia didelis kiekis cukrų ir rūgščių. Kolumbietiška kava laikoma viena geriausių subalansuoto skonio kavų.
Priklausomai nuo to, kiek nepriekaištinga yra pupelių kokybė ir jų dydis, kolumbietiška kava skirstoma į Supremo ir Excelso. Supremo turi didžiausias pupeles Kolumbijoje (17–20 screen’o). Mažesnėms pupelėms (16 screen’as ir žemiau) naudojamas Excelso pavadinimas.
Colombia Supremo – viena garsiausių Kolumbijos kavos rūšių, auginama 1200–2000 metrų aukštyje virš jūros lygio Andų šlaituose. Ji pripažinta geriausia. Kolumbietiška arabika yra skani, turi mažai kofeino ir labai aromatinga. Skonį galima apibūdinti taip: sodrus, rūgštingumas aukščiau vidutinio, juntamas saldumas, nedidelis kartumas.
Vidutinis skrudinimas sumažina rūgštingumą, suteikia karamelės natų ir padidina gėrimo saldumą. Dėl savo universalaus skonio profilio Colombia Supremo tinka daugeliui kavos ruošimo būdų.
Pupelių malimo rekomendacijos:
1. Labai smulkiai maltos pupelės: kavos gaminimui turkiškame ibrike.
2. Smulkiai maltos pupelės: espresso kavos gaminimui.
3. Vidutiniškai maltos pupelės: kavos gaminimui su AeroPress, filtriniam užpylimui.
4. Stambiai maltos pupelės: kavos gaminimui su French Press.
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
kitos prekės toje pačioje kategorijoje:
Susiję straipsniai
Kavos malimo rupumas. Ar tai svarbu?
Kavos malimo rupumas. Ar tai svarbu? Tarkime, turime kokybiškas kavos pupeles ir norime paruošti skanią kavą. Koks vienas LABAI ...Skaityti daugiau
Kavos pupelių apdorojimo būdai
Kavos apdorojimo būdai Kavos apdorojimas yra dar vienas svarbus kavos pupelių kelio iki mūsų puodelio etapas. Įvairūs apdor...Skaityti daugiau
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą
Kol kas atsiliepimų nėra