Skrudintos kavos pupelės KAVA96 Nr.36, MIX Guatemala, Ethiopia (Yirgacheffe)
Kavos pupelių mišinys Guatemala ir Ethiopia Yirgacheffe - Gvatemalos kava subalansuoja Etiopijos kavos didelį rūgštumą.
Šokolado natos iš Gvatemalos ir ryškūs gėlių, atogrąžų skoniai iš Etiopijos puikiai papildo vienas kitą, todėl šis mišinys yra vienas populiariausių visame kavos pasaulyje.
Skrudinta Lietuvoje.
Skonis: juodojo šokolado, persikų, apelsinų.
Rūgštumas: ryškus, šiek tiek aukščiau vidutinio.
Kartumas: lengvas, vidutinis.
Skrudinimas: vidutinis.
Sudedamosios dalys: Skrudintų Guatemala SHB 50% ir Ethiopia Yirgacheffe 50% arabikos kavos pupelių mišinys iš Gvatemalos ir Etiopijos.
Guatemala SHB – kavos rūgštumas yra truputi aukštesnis už vidutinį. Malonus šokoladinis skonis su stipriai išreikštu aštrumu bei dideliu rūgštumu, jau nuo pirmo gurkšnio atrasite ryškų šokolado skonį su prieskonių ir vaisių užuominomis. Gėrimas stiprus, tirštas su ilgai išliekančiu švelniu poskoniu.
Yirgacheffe yra aukščiausiai auganti kavos rūšis Etiopijoje. Ūkiai išsidėstę kalnuose 1800–2150 m aukštyje, kur gausu atogrąžų miškų. Didelis aukštis garantuoja beveik visišką kartumo nebuvimą. Saldi kava su gėlių, uogų, pieniško šokolado ir greipfrutų natomis. Skonyje jaučiamos bergamotės, jazminų ir citrinų natos. Ši rūšis beveik idealiai tinka espreso kavai. Jai būdingi saldumas ir subalansuotas rūgštingumas, kuris nėra per didelis. Ši kava puikiai dera su pienu, suteikdama uogų jogurto skonį su šokoladinėmis natomis.
Kavos pupelių kilmės šalys: Gvatemala, Etiopija
Pupelių malimo rekomendacijos:
1. Labai smulkiai maltos pupelės: kavos gaminimui turkiškame ibrike.
2. Smulkiai maltos pupelės: espresso kavos gaminimui.
3. Vidutiniškai maltos pupelės: kavos gaminimui su AeroPress, filtriniam užpylimui.
4. Stambiai maltos pupelės: kavos gaminimui su French Press.
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
kitos prekės toje pačioje kategorijoje:
Susiję straipsniai
KAVA96°C – naujos kavos istorijos
KAVA96°C – naujos kavos istorijos Po 3 metų bendrų kavos istorijų pajutome, kad atėjo laikas atsinaujinti. Pribrendome naujiems pas...Skaityti daugiau
Kavos malimo rupumas. Ar tai svarbu?
Kavos malimo rupumas. Ar tai svarbu? Tarkime, turime kokybiškas kavos pupeles ir norime paruošti skanią kavą. Koks vienas LABAI ...Skaityti daugiau
Kavos pupelių apdorojimo būdai
Kavos apdorojimo būdai Kavos apdorojimas yra dar vienas svarbus kavos pupelių kelio iki mūsų puodelio etapas. Įvairūs apdor...Skaityti daugiau
Gal kavos puodeliui į Afriką?
Kavos gurmanai pametę galvas keliauja į Afriką ieškodami naujų ir dar neišragautų kavos pupelių derinių. Tai nestebina, nes Afrika – n...Skaityti daugiau
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą
Kol kas atsiliepimų nėra