Kavos pupelės KAVA96°C, Nr.15, 500 g, Hondūras
- editPalikti atsiliepimą editPalikti atsiliepimą
Skrudintos arabikos kavos pupelės iš Hondūro.
Kodėl kavos? #15 Išgerti kavos – maloni pertraukėlė. Tikrai verta paskendus kasdieniniuose rūpesčiuose stabtelti ir įkvėpti atpalaiduojančio kavos aromato.
500 g
Skonis: šokolado, riešutinis
Aromatas: žemės riešutų, vanilės
Rūgštumas: švelnus
Skrudinimas: vidutinis
Kavos pupelės: 100% Arabika Honduras Bourbon
Honduras Bourbon - unikali kavos rūšis iš Hondūro. Gėrimas sodraus ir gilaus skonio su šokolado ir citrusinių vaisių užuominomis, turinti tirštą kūną. Hondūro kavos pupelės vertinamos dėl sodrumo, skonio švelnumo su nedideliu kartumu.
Hondūras yra didžiausias kavos pupelių augintojas Centrinėje Amerikoje, 3-as augintojas Lotynų Amerikoje (po Brazilijos ir Kolumbijos) ir 6-as pasaulyje. Manoma, kad XVIII amžiaus pradžioje ispanai kavą atsivežė iš Karibų jūros salų. Dokumentiniai įrodymai teigia, kad šimtmetį Hondūro ūkininkai augino ir skrudino kavą, tačiau nedideliais kiekiais, skirta vidaus vartojimui. Pirmosios oficialiai įregistruotos kavos plantacijos atsirado XIX amžiaus pradžioje, laikui bėgant kavos eksportas užtikrintai užėmė antrąją vietą šalies ekonomikoje, nusileisdamas tik bananams. Kava Hondūre skirstoma į trys kategorijas, priklausomai nuo jos auginimo aukščio: Strictly High Grown (daugiau nei 1350 metrų virš jūros lygio), High Grown (1200-1350 metrų virš jūros lygio) ir Central Standard (mažiau nei 1200 metrų virš jūros lygio).
Šios šalies pupelės apdorojamos drėgnu būdu - gausus lietūs lemia tai, kad natūralus džiovinimas ne visada įmanomas. Hondūro kavos skonį sunku atskirti mišiniuose. Kokybė tiesiogiai priklauso nuo augimo aukščio – mineralinės natos aiškiai jaučiamos aukščiausių kalnų plantacijų pupelėse. Geriausios veislės auginamos kitų medžių pavėsyje, o plantacijoje maišomi įvairūs augalai, kad kava sugertų tropinių vaisių ir gėlių aromatą. Patirkite jaudinančią skonių kelionę, kuri bus - kava iš Hondūro.
Kavos pupelių kilmės šalis: Hondūras
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Jums taip pat gali patikti
kitos prekės toje pačioje kategorijoje:
Susiję straipsniai
Kavos įdomūs faktai, apie kuriuos tikriausiai net nežinojote
Vieni negali pradėti ryto be puodelio “tiesiog” juodos kavos, kažkas po pietų mėgsta išgerti Espreso, kiti pertraukos metu renkasi Cap...Skaityti daugiau
Gal kavos puodeliui į Lotynų Ameriką?
Kava pradėjo Lotynų Amerikos šalių užkariavimą XVIII a. pradžioje. Istorija byloja, kad 1723 metais Prancūzijos laivyno karininkas, p...Skaityti daugiau
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą