Kavos pupelės KAVA96°C, Nr.43, 500 g, Etiopija
- editPalikti atsiliepimą editPalikti atsiliepimą
Skrudintos arabikos kavos pupelės iš Etiopijos.
Kodėl kavos? #43 Kava padeda neprarasti ūpo. Kartais maži dalykai tampa dienos svarbiausiais.
500 g
Įsivaizduok: tu kai ateini į darbą, prislėgtas rūpesčių namuose ir darbe, o ten tavęs laukia gėlių puokšte. Arba vaisių ir šokolado vaišes.
Tas momentas, kai tu dėkingas, kad tu esi čia. Su visais savo rūpesčiais. Ir džiaugsmais. 43-ios #kavosistorijos puodelis tai yra tas momentas. Dalykas kuriuo lauki būtinai.
Skonis: citrinų, gėlių
Aromatas: saldus, vaisiškas
Rūgštumas: gaivus
Skrudinimas: vidutinis
Kavos pupelės: 100% Arabika Ethiopia Sidamo
Būtent Etiopijoje laukiniai kavamedžiai padovanojo pasauliui kavą tokia, kokia ją žinome. Vietiniai gyventojai pradėjo ją auginti anksčiau nei kitose „kavos“ šalyse, dar prieš europiečių ekspansiją. Etiopija kavos augintojo pozicijų neužleidžia ir šiandien, išlikdama viena iš pasaulio lyderių elitinių ir vertingiausių arabikos rūšių gamyboje.
Apie 60% kavamedžių Etiopijoje yra nekontroliuojamo augimo tipo – tai laukiniai augalai, nevienodo aukščio, dažnai liekantis be dėmesio bei duodantis nedidelį derlių. Uogų rinkimas yra technologiškai sudėtingas ir per dieną darbuotojas surenka vos 15 - 20 kilogramų kavos.
Ethiopia Sidamo arabikos rūšis yra auginama pietinėje šalies dalyje. Kava auganti aukštai kalnuose tradiciškai laikoma geriausia. O Etiopija Sidamo – viena iš tokių rūšių. Sidamas yra didelė vietovė derlingose Rifto slėnio aukštumose. 2004 m. Etiopijos vyriausybė užregistravo „Sidamo“ kaip prekės ženklą. Etiopijos kava rūšiuojama į klases (grade), o iš viso išskiriamos 8 klasės. Įvertinimas nustatomas pagal defektų skaičių. Tradiciškai 1 ir 2 klasėms priskiriama plaunama kava (apdorojama drėgnu būdu) ir tokios partijos paprastai yra aukščiausios kokybės ir turi stipriausią skonio potencialą. Ši rūšis paprastai neskrudinama stipriai. Vidutinis skrudinimas laikomas optimaliu ir leidžia paryškinti ir pabrėžti tai, kas yra geriausia.
Kavos pupelių kilmės šalis: Etiopija
Šioms kavos pupelėms rekomenduojame naudoti:
Priklausomai nuo naudojamo kavos paruošimo įrenginio, pupeles sumalkite atitinkamai:
labai smulkiai maltos pupelės: kavos paruošimui turkiškame ibrike;
smulkiai maltos pupelės: espresso kavai;
vidutiniškai maltos pupelės: kavos paruošimui su AeroPress, filtriniam užpylimui, užpylimui puodelyje;
stambiai maltos pupelės: kavos paruošimui su French Press.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Jums taip pat gali patikti
kitos prekės toje pačioje kategorijoje:
Susiję straipsniai
Kavos įdomūs faktai, apie kuriuos tikriausiai net nežinojote
Vieni negali pradėti ryto be puodelio “tiesiog” juodos kavos, kažkas po pietų mėgsta išgerti Espreso, kiti pertraukos metu renkasi Cap...Skaityti daugiau
Gal kavos puodeliui į Afriką?
Kavos gurmanai pametę galvas keliauja į Afriką ieškodami naujų ir dar neišragautų kavos pupelių derinių. Tai nestebina, nes Afrika – n...Skaityti daugiau
Intriguojanti kavos plitimo istorija Europoje ir sąsajos su „velniu“
Neseniai spėjome prisiliesti prie kavos atsiradimo istorijos tolimojoje Etiopioje ir susipažinti iš ten kilusia legenda. Šį ka...Skaityti daugiau
Kava – dar vienas pasaulio stebuklas arba kaip atsirado kava
Kava. Du skiemenys ir keturios raidės. Žodis, kuris mums reiškia daug daugiau nei karštą gėrimą. Sakytume, kad tai dar viena...Skaityti daugiau
Atsiliepimai
Apibendrinimas
0
(0 Atsiliepimai)
Pasirinkti filtravimą